danie autorskie |
Składniki:
- gotowe mięso wieprzowe na rolady lub dowolne inne mięso rozbite tłuczkiem na 4 cienkie pasy (ok. 500 gram)
- przyprawa do pieczeni lub bigosu, bazylia, oregano, odrobina oliwy lub oleju rzepakowego
- musztarda (ok. 1-2 łyżeczki na roladę)
- pół sera camembert
- 3 małe cukinie (lub 2 duże)
- ogórki kiszone (ok. 300-400 gram)
- 3 cebule
Porcja na 4 osoby po ok 350 kcal.
Przygotowanie:
- Mięso rozwiń lub rozbij tłuczkiem na podłużne pasy.
- Spryskaj je oliwą lub olejem i posyp przyprawami. Następnie posmaruj cienką warstwą musztardy.
- Umytą cukinię i ogórki kiszone pokrój w słupki, a piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
- Cebulę pokrój w półksiężyce.
- W jednym końcu pasa mięsa umieść po dwa słupki cukinii i ogórka oraz plasterek sera camembert. Następnie zawiń roladę tak, by dodatki pozostały w centralnej części.
- Resztę cukinii, ogórka oraz pokrojoną cebulę umieść w misce i wymieszaj z odrobiną oliwy lub oleju (tak, by nie były suche, ale i nie ociekały tłuszczem).
- Dno naczynia żaroodpornego spryskaj odrobiną oliwy lub oleju, wyłóż rolady i posyp z wierzchu jeszcze odrobiną przypraw.
- Przykryj mięso warzywami z miski i wstaw w zamkniętym naczyniu żaroodpornym do nagrzanego piekarnika na 60 minut.
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz